Webtartalom-megjelenítő

 

Webtartalom-megjelenítő

„Civil szervezetek működési környezetének javítása" kiemelt projekt

 

Eredmények

 

1.      Kifejlesztettük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Vezető- és Továbbképzési Intézet együttműködésével a civil szektorral, valamint a Civil törvénnyel kapcsolatos ismeretek koherens elektronikus képzési rendszerét.

A képzési program címe: Civil szervezetek megújuló működési környezete – továbbképzési program a civil szervezeteket szabályozó hatályos joganyagról és a civil szervezetek, a közigazgatás és az igazságszolgáltatás szervezetei közötti kapcsolatokról.

A képzési anyagok 2014-től lesznek elérhetők a Közigazgatási Továbbképzési és Vizsgaportálon.

2.      Elkészítettünk egy átfogó, civilszakmai támogatási monitoring és indikátorképzési útmutatót, amelyben támogatáskezelők számára javaslatok fogalmazódnak meg civil szervezetek működésének hatékonyságmérésének indikátoraira, valamint a monitoring rendszer működtetésére.

3.      Felülvizsgáltuk a Központi Statisztikai Hivatal együttműködésével a civil szervezeteket érintő statisztikai számbavétel rendszerét. A helyzetértékelés alapján elkészítettük a civil szervezeteket érintő statisztikai számbavételi rendszer koncepcionális fejlesztési javaslatát és a civil szervezetek statisztikai számbavételével kapcsolatos módszertani útmutatót.

4.      Országos közvélemény-kutatás folytattunk le, amely alapján átfogó kép adható a magyarországi civil szervezetek és a közigazgatási intézményrendszer dolgozóinak véleményéről és igényeiről a szervezetek működési környezetét meghatározó törvényi háttér végrehajtásáról és alkalmazásáról, a civil szervezetek és a közigazgatási intézményrendszer kapcsolatrendszeréről különböző aspektusok mentén, valamint a közigazgatás szakmai és szervezeti működéséről.

5.      A projekt valamennyi eredményét, szakmai rendezvények előadásait, civil szervezetek számára közérthető nyelvezetben készített tájékoztató dokumentumokat az EMMI által működtetett Civil Információs Portálon tesszük közzé.