Tartalom megjelenítő

« Vissza

Sikeres volt az első országos Civil Véradás

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a fővárosi, illetve megyei Civil Információs Centrumok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével sikeresen szervezte meg 2019. április 9-11. között  21 helyszínen  az első Civil Véradást.

Az Országos Vérellátó Szolgálat nyilvántartása szerint országosan 558 fő jelent meg az összes megyeszékhelyen és a fővárosban is megtartott véradásokon.  Örömteli, hogy az országos, illetve helyi kampány eredményeként a befejezett véradások közel negyedét első véradók adták, közülük sokan a fiatal korosztályból kerültek ki.

A Civil Véradás az idei évben hagyományteremtő jelleggel indult el, és a mostani esemény tapasztalatait és jó gyakorlatait felhasználva bízunk benne, hogy az elkövetkező években egyre több civil szervezethez kötődő ember kíván majd véradóként a kezdeményezéshez csatlakozni.

Köszönjük a véradóknak, hogy hozzájárultak életek megmentéséhez, valamint köszönjük a Civil Információs Centrumok és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak a közreműködést!

Az első Civil Véradás fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, míg a védnöke Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár volt.