Webtartalom-megjelenítő

A Miniszterelnökség hivatalos címere (színes)
« Vissza

Képzés: Önkéntesek összefogása és vezetése – önkéntes koordináció alapszinten.

Képzés!
Önkéntesek összefogása és vezetése – önkéntes koordináció alapszinten.

 

Az ifjúsági önkéntes programokban részt vevő, fiatalok koordinálását végző szakembereknek és önkénteseknek – a különféle programok szakszerű megvalósítása és a fiatalokkal való hatékony együttműködés érdekében – folyamatos önképzésre, továbbképzésekre és minőségfejlesztésre van szükségük.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság – az EFOP-1.2.3- VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – Új Nemzedék Újratöltve című kiemelt projekt megvalósítójaként és felnőttképzéseket folytató intézményként a fogadószervezetek munkatársait (koordinátorok, menedzserek és vezetők) megcélzó felnőttképzési programokat dolgozott ki és szervez annak érdekében, hogy minden szervezet a saját igényeinek, feladatainak megfelelő tudáshoz, kompetenciákhoz juthasson.

Ezen felnőttképzési programokkal az Új Nemzedék Központ az önkéntesek koordinátorai közötti tudásmegosztási folyamatot kívánja támogatni. Az önkéntes koordinátorok hálózatának erősítését és a tudásmegosztási folyamatok hatékonyságát támogatandó, valamint ifjúsági önkéntes programok sikeres lebonyolításához szükséges, az önkéntesek összefogásához nélkülözhetetlen csoportvezetői, kommunikációs készségek fejlesztése érdekében az Új Nemzedék Központ tanúsítvánnyal záruló, harmincórás felnőttképzési programot hirdet Önkéntesek összefogása és vezetése – Önkéntes koordináció alapszinten címmel.

A képzésre minden olyan, középfokú végzettséggel rendelkező személy jelentkezhet, aki önkéntes programokban szervezőként, más önkéntesek összefogásával foglalkozik.

A jelentkezési lap itt található. A képzés időpontja: 2017. május 29-31. A képzés helyszíne: 1134 Budapest, Váci út 49. (DC Offices, VI. emelet)

Jelentkezési határidő: 2017. május 15.
 
 
 
 Üdvözli Önt a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság!


A Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmai irányító feladatot lát el a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése területén. Kiemelt feladatának tekinti a civil szektorral kapcsolatos ágazati politika kialakítását és megvalósításának összehangolását. Ennek érdekében működteti a Civil Információs Portált, valamint a civil szervezetek működését elősegítő Civil Információs Centrum hálózatot is.
A Civil Információs Portál biztosítja a civil szervezetek számára azokat az alapvető információkat, amelyek a működésükhöz elengedhetetlenek. Célja, hogy egy honlapon összesítve legyenek elérhetők a minisztériumok és a központi államigazgatási szervek által az Interneten közzétett, civil szervezetekre vonatkozó nyilvános információk.

A portál információs forrásként szolgálva a civil szervezetek és tevékenységük iránt érdeklődő látogatók számára fogadja, feldolgozza és strukturált, kereshető formában elérhetővé teszi a civil szervezetek, valamint az azok nyilvántartásában, támogatásában érintett költségvetési szervek által közzétett nyilvános információkat. Lehetővé teszi az érintett szervezetek számára a civil szférát érintő információk közzétételét, és a civil szférával folytatott interakciót.

A Civil Információs Portál biztosítja azon megoldásokat, amelyek segítségével gyorsan, egyszerűen, ellenőrizhető módon jeleníthetők meg az adatok.

 • Országos Bírósági Hivatal (OBH) – civil szervezetekkel kapcsolatos adatok, beszámolók elérése.
 • Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – kedvezményezettek listájának lekérése, elszámolással érintettek adatainak letöltése, kizárt civil szervezetek adatainak letöltése.
 • Magyar Államkincstár (MÁK) - Civil szervezetek pályázati adatainak letöltése, pályázati kiírások adatainak letöltése.
 • Közérdekű önkéntes adatok bejelentése (KÖT) - A portál lehetőséget biztosít a Közérdekű Önkéntes Tevékenység bejelentéséhez szükséges bejelentő lap letöltéséhez és az önkénteseket fogadó szervezetek kereséséhez.
 • Civil Információs Centrumok elérhetőségei, nyitvatartási idők, események, rendezvények, együttműködési jó gyakorlatok, szolgáltatások megjelenítése.
 • Külhoni magyar civil szervezetek regisztrációja
 • A Nemzeti Együttműködési Alap oldalai tartalmazzák:
  • alapvető információk a NEA jogszabályi környezetével kapcsolatosan;
  • a Tanács, kollégiumok és tagjaik adatai, a testületek működésének eseményei, beszámolói;
  • a NEA pályázati kiírásai és kapcsolódó útmutatók, elszámolási segédletek, szerződésminták;
  • NEA támogatási adatok részletes keresője;
  • egyéb praktikus információk, háttéranyagok.

 


Központi elérhetőségeink:

 


 

Webtartalom-megjelenítő