Webtartalom-megjelenítő

Magyarország címere (Emberi Erőforrások Minisztériuma)
« Vissza

Képzés: Önkéntesek összefogása és vezetése – önkéntes koordináció alapszinten.

Képzés!
Önkéntesek összefogása és vezetése – önkéntes koordináció alapszinten.

 

Az ifjúsági önkéntes programokban részt vevő, fiatalok koordinálását végző szakembereknek és önkénteseknek – a különféle programok szakszerű megvalósítása és a fiatalokkal való hatékony együttműködés érdekében – folyamatos önképzésre, továbbképzésekre és minőségfejlesztésre van szükségük.

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság – az EFOP-1.2.3- VEKOP-15-2015-00001 azonosítószámú, Komplex ifjúsági fejlesztések – Új Nemzedék Újratöltve című kiemelt projekt megvalósítójaként és felnőttképzéseket folytató intézményként a fogadószervezetek munkatársait (koordinátorok, menedzserek és vezetők) megcélzó felnőttképzési programokat dolgozott ki és szervez annak érdekében, hogy minden szervezet a saját igényeinek, feladatainak megfelelő tudáshoz, kompetenciákhoz juthasson.

Ezen felnőttképzési programokkal az Új Nemzedék Központ az önkéntesek koordinátorai közötti tudásmegosztási folyamatot kívánja támogatni. Az önkéntes koordinátorok hálózatának erősítését és a tudásmegosztási folyamatok hatékonyságát támogatandó, valamint ifjúsági önkéntes programok sikeres lebonyolításához szükséges, az önkéntesek összefogásához nélkülözhetetlen csoportvezetői, kommunikációs készségek fejlesztése érdekében az Új Nemzedék Központ tanúsítvánnyal záruló, harmincórás felnőttképzési programot hirdet Önkéntesek összefogása és vezetése – Önkéntes koordináció alapszinten címmel.

A képzésre minden olyan, középfokú végzettséggel rendelkező személy jelentkezhet, aki önkéntes programokban szervezőként, más önkéntesek összefogásával foglalkozik.

A jelentkezési lap itt található. A képzés időpontja: 2017. május 29-31. A képzés helyszíne: 1134 Budapest, Váci út 49. (DC Offices, VI. emelet)

Jelentkezési határidő: 2017. május 15.
 
 
 
 Üdvözli Önt az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság!


Az államtitkárság a kormányzat azon része, mely a hazai közösségekkel - egyházak, civil szervezetek, nemzetiségek - foglalkozik. Munkájának alapvető célja, hogy koordinálja az egyházakkal való kapcsolattartást és a hazánkban élő nemzetiségeket érintő kormányzati feladatokat, valamint elősegítse a civil szervezetek hatékony működését.

A kormányzati civil kapcsolatok területén az államtitkárság feladata a civil szektort érintő kormányzati javaslatok érintettekkel történő egyeztetése, továbbá felel a döntések összehangolásáért és az állami támogatások pályázóbarát eléréséért is. Az információs és ügyintéző portál működtetésével a hatékonyság növelésére törekszik a civil szervezeteknek nyújtott állami finanszírozású szolgáltatások területén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az „Elektronikus szolgáltatások fejlesztése civil szervezetek számára a Civil Információs Portálon" tárgyú, EKOP-1.A.1-08/A-2009-0006 jelű projekt keretében hozza létre a megújult Civil Információs Portált.

A portál célja, hogy egy honlapon összesítve legyenek elérhetők a minisztériumok és a központi államigazgatási szervek által az Interneten közzétett, civil szervezetekre vonatkozó nyilvános információk. A portál további célja, hogy megjelenítési felületet biztosítson egy országos civil adatbázisnak, amely segítségével a központi államigazgatási szerveknél nyilvántartott, civil szervezetekkel kapcsolatos nyilvános adatok együttesen jelenhetnek meg és le is kérdezhetők.

A portál információs forrásként szolgálva a civil szervezetek és tevékenységük iránt érdeklődő látogatók számára fogadja, feldolgozza és strukturált, kereshető formában elérhetővé teszi a civil szervezetek, valamint az azok nyilvántartásában, támogatásában érintett költségvetési szervek által közzétett nyilvános információkat. Lehetővé teszi az érintett szervezetek számára a civil szférát érintő információk közzétételét, és a civil szférával folytatott interakciót.

A Civil Információs Portál biztosítja azon megoldásokat, amelyek segítségével gyorsan, egyszerűen, ellenőrizhető módon jeleníthetők meg az adatok.

 • Országos Bírósági Hivatal (OBH) – civil szervezetekkel kapcsolatos adatok, beszámolók elérése.
 • Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – kedvezményezettek listájának lekérése, elszámolással érintettek adatainak letöltése, kizárt civil szervezetek adatainak letöltése.
 • Magyar Államkincstár (MÁK) - Civil szervezetek pályázati adatainak letöltése, pályázati kiírások adatainak letöltése.
 • Közérdekű önkéntes adatok bejelentése (KÖT) - A portál lehetőséget biztosít a Közérdekű Önkéntes Tevékenység bejelentéséhez szükséges bejelentő lap letöltéséhez és az önkénteseket fogadó szervezetek kereséséhez.
 • Civil Információs Centrumok elérhetőségei, nyitvatartási idők, események, rendezvények, együttműködési jó gyakorlatok, szolgáltatások megjelenítése.
 • Külhoni magyar civil szervezetek regisztrációja
 • A Nemzeti Együttműködési Alap oldalai tartalmazzák:
  • alapvető információk a NEA jogszabályi környezetével kapcsolatosan;
  • a Tanács, kollégiumok és tagjaik adatai, a testületek működésének eseményei, beszámolói;
  • a NEA pályázati kiírásai és kapcsolódó útmutatók, elszámolási segédletek, szerződésminták;
  • NEA támogatási adatok részletes keresője;
  • egyéb praktikus információk, háttéranyagok.

 


Központi elérhetőségeink:

 


 

Webtartalom-megjelenítő