Webtartalom-megjelenítő

A Miniszterelnökség hivatalos címere (színes)
« Vissza

Sikeres volt a második országos Civil Véradás

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Információs Centrumok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közreműködésével idén is sikeresen szervezte meg 2020. április 20-24. között az ország valamennyi megyéjében és a fővárosban a II. Civil Véradást.
 
A 22 helyszínen összesen 661 fő jelent meg a véradáson, amelyből a ténylegesen vért adók száma 572 fő. Örömteli, hogy az országos, illetve helyi kampány eredményeként az aktuális veszélyhelyzet ellenére a II. Civil Véradás a tavalyinál is sikeresebb lett, és idén többen jöttek segíteni, „vérüket adni". A befejezett véradások száma mintegy 30%-kal nőtt a tavalyi civil véradáshoz képest. A járványhelyzetre tekintettel igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása, éppen ezért a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az OVSZ a véradás helyszínéül szolgáló 18 megyeszékhely területi kirendeltségein megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálták a biztonságos véradást. Budapesten, Dunavarsányban, Környén és Kisbéren az OVSZ ún. kiszállásos módszerrel biztosította a véradást, természetesen ugyanazon módon, mint a kirendeltségein.
 
A II. Civil Véradás fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, míg a védnöke Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár volt. A budapesti helyszínen Áder János köztársasági elnök és felesége is vért adott.
 
Köszönjük a véradóknak, hogy hozzájárultak életek megmentéséhez, valamint köszönjük a Civil Információs Centrumok és az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársainak a közreműködést!Üdvözli Önt a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság!


A Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmai irányító feladatot lát el a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése területén. Kiemelt feladatának tekinti a civil szektorral kapcsolatos ágazati politika kialakítását és megvalósításának összehangolását. Ennek érdekében működteti a Civil Információs Portált, valamint a civil szervezetek működését elősegítő Civil Információs Centrum hálózatot is.
A Civil Információs Portál biztosítja a civil szervezetek számára azokat az alapvető információkat, amelyek a működésükhöz elengedhetetlenek. Célja, hogy egy honlapon összesítve legyenek elérhetők a minisztériumok és a központi államigazgatási szervek által az Interneten közzétett, civil szervezetekre vonatkozó nyilvános információk.

A portál információs forrásként szolgálva a civil szervezetek és tevékenységük iránt érdeklődő látogatók számára fogadja, feldolgozza és strukturált, kereshető formában elérhetővé teszi a civil szervezetek, valamint az azok nyilvántartásában, támogatásában érintett költségvetési szervek által közzétett nyilvános információkat. Lehetővé teszi az érintett szervezetek számára a civil szférát érintő információk közzétételét, és a civil szférával folytatott interakciót.

A Civil Információs Portál biztosítja azon megoldásokat, amelyek segítségével gyorsan, egyszerűen, ellenőrizhető módon jeleníthetők meg az adatok.

 • Országos Bírósági Hivatal (OBH) – civil szervezetekkel kapcsolatos adatok, beszámolók elérése.
 • Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – kedvezményezettek listájának lekérése, elszámolással érintettek adatainak letöltése, kizárt civil szervezetek adatainak letöltése.
 • Magyar Államkincstár (MÁK) - Civil szervezetek pályázati adatainak letöltése, pályázati kiírások adatainak letöltése.
 • Közérdekű önkéntes adatok bejelentése (KÖT) - A portál lehetőséget biztosít a Közérdekű Önkéntes Tevékenység bejelentéséhez szükséges bejelentő lap letöltéséhez és az önkénteseket fogadó szervezetek kereséséhez.
 • Civil Információs Centrumok elérhetőségei, nyitvatartási idők, események, rendezvények, együttműködési jó gyakorlatok, szolgáltatások megjelenítése.
 • Külhoni magyar civil szervezetek regisztrációja
 • A Nemzeti Együttműködési Alap oldalai tartalmazzák:
  • alapvető információk a NEA jogszabályi környezetével kapcsolatosan;
  • a Tanács, kollégiumok és tagjaik adatai, a testületek működésének eseményei, beszámolói;
  • a NEA pályázati kiírásai és kapcsolódó útmutatók, elszámolási segédletek, szerződésminták;
  • NEA támogatási adatok részletes keresője;
  • egyéb praktikus információk, háttéranyagok.

 


Központi elérhetőségeink:

 


 

Webtartalom-megjelenítő