Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő

Cégkapu regisztráció – kötelező elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jétől

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi  CCXXII. törvény alapján  2018. január 1-jétől elektronikus ügyintézésre kötelesek a gazdálkodó tevékenységet folytató alapítványok és egyesületek. A kötelezettség...

 

Üdvözli Önt az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság!


Az államtitkárság a kormányzat azon része, mely a hazai közösségekkel - egyházak, civil szervezetek, nemzetiségek - foglalkozik. Munkájának alapvető célja, hogy koordinálja az egyházakkal való kapcsolattartást és a hazánkban élő nemzetiségeket érintő kormányzati feladatokat, valamint elősegítse a civil szervezetek hatékony működését.

A kormányzati civil kapcsolatok területén az államtitkárság feladata a civil szektort érintő kormányzati javaslatok érintettekkel történő egyeztetése, továbbá felel a döntések összehangolásáért és az állami támogatások pályázóbarát eléréséért is. Az információs és ügyintéző portál működtetésével a hatékonyság növelésére törekszik a civil szervezeteknek nyújtott állami finanszírozású szolgáltatások területén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az „Elektronikus szolgáltatások fejlesztése civil szervezetek számára a Civil Információs Portálon" tárgyú, EKOP-1.A.1-08/A-2009-0006 jelű projekt keretében hozza létre a megújult Civil Információs Portált.

A portál célja, hogy egy honlapon összesítve legyenek elérhetők a minisztériumok és a központi államigazgatási szervek által az Interneten közzétett, civil szervezetekre vonatkozó nyilvános információk. A portál további célja, hogy megjelenítési felületet biztosítson egy országos civil adatbázisnak, amely segítségével a központi államigazgatási szerveknél nyilvántartott, civil szervezetekkel kapcsolatos nyilvános adatok együttesen jelenhetnek meg és le is kérdezhetők.

A portál információs forrásként szolgálva a civil szervezetek és tevékenységük iránt érdeklődő látogatók számára fogadja, feldolgozza és strukturált, kereshető formában elérhetővé teszi a civil szervezetek, valamint az azok nyilvántartásában, támogatásában érintett költségvetési szervek által közzétett nyilvános információkat. Lehetővé teszi az érintett szervezetek számára a civil szférát érintő információk közzétételét, és a civil szférával folytatott interakciót.

A Civil Információs Portál biztosítja azon megoldásokat, amelyek segítségével gyorsan, egyszerűen, ellenőrizhető módon jeleníthetők meg az adatok.

  • Országos Bírósági Hivatal (OBH) – civil szervezetekkel kapcsolatos adatok, beszámolók elérése.
  • Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – kedvezményezettek listájának lekérése, elszámolással érintettek adatainak letöltése, kizárt civil szervezetek adatainak letöltése
  • Magyar Államkincstár (MÁK) - Civil szervezetek pályázati adatainak letöltése, pályázati kiírások adatainak letöltése
  • Közérdekű önkéntes adatok bejelentése (KÖT) - A portál lehetőséget biztosít a Közérdekű Önkéntes Tevékenység bejelentéséhez szükséges bejelentő lap letöltéséhez és az önkénteseket fogadó szervezetek kereséshez
  • Civil Információs Centrumok elérhetőségei, nyitvatartási idők, események, rendezvények, együttműködési jó gyakorlatok, szolgáltatások megjelenítése
  • Külhoni magyar civil szervezetek regisztrációja
  • A Nemzeti Együttműködési Alap oldalai tartalmazzák:
    - alapvető információk a NEA jogszabályi környezetével kapcsolatosan
    - a Tanács, kollégiumok és tagjaik adatai, a testületek működésének eseményei, beszámolói
    - a NEA pályázati kiírásai és kapcsolódó útmutatók, elszámolási segédletek, szerződésminták
    - NEA támogatási adatok részletes keresője
    - egyéb praktikus információk, háttéranyagok


    Központi elérhetőségeink:
     
  • Cím: Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya
    1055 Budapest, Báthory u. 10.
  • Telefon: (36)1/795-1249
  • Fax: (36)1/795-0029
  • E-mail: cip@emmi.gov.hu
  • Honlapok: www.civil.info.hu
    www.KORMANY.hu
  • Számlázási cím:
    Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)
    1054 Budapest Akadémia u. 3.
     
  • Sajtómegkeresések: sajto@emmi.gov.hu

 

Webtartalom-megjelenítő Webtartalom-megjelenítő