Webtartalom-megjelenítő

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum

Nyitva tartás:

Hétfő: 08-16:30
Kedd: 08-16:30
Szerda: 08-16:30
Csütörtök: 08-16:30
Péntek: 08-14 óra
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
 

Elérhetőségek:
 
Telefon: +36 42 311 324
Cím:  4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 9. VIII. emelet 10-11-es iroda.
Levelezési cím:  4400 Nyíregyháza, Mártírok tere 9. VIII. emelet 10-11-es iroda.
 
Munkatársaink: 
Kiss András igazgató
Földi Viktória vezető munkatárs, pénzügy - könyvelés - pályázat
Izmos Ivett adminisztrációs munkatárs
Dr. Székely Edit jogi tanácsadó

 
Együttműködési jó gyakorlatok:
 
A Civil Információs Centrum szoros együttműködést tart fenn önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, célunk, hogy a megye minden járásában, minden településen elérhetővé tegyük a szolgáltatásainkat, eljutva a legkisebb falvakig. Az együttműködés a hatékony szolgáltatások biztosításához kiemelt jelentőségű, az Információs Partnerségi Napok megrendezésével a megyei civil szervezetekkel tartjuk az aktív kapcsolatot.

Kiemelten fontos stratégiai partnerünk a területfejlesztés első számú megyei szereplője a Megyei Önkormányzat és a közigazgatási oldalról Megyei Kormányhivatal, a Járási Hivatalok.
 
A Civil Információs Centrum részt vesz a megyei területfejlesztési stratégia kialakításában, valamint kiemelkedő feladatunknak tekintettük az elmúlt évben a Megyei Civil Stratégia megalkotását, mely munkát a Megyei Önkormányzattal együtt végeztük el és ebben a partnerségben a Megyei Közgyűlés munkáját segítve létrejött a Megyei Civil Konzultatív Bizottság, amellyel megteremtődött a Megye és a civilek közötti intézményes párbeszéd új fóruma. A centrum a megyei területfejlesztéssel kapcsolatos szakmai bizottsági munkában érintkezik a vállalkozókkal. Ez által lehetővé válik olyan területfejlesztési irányok egyeztetése, amelyek mind a civilek, mind a vállalkozások számára fontosak és a megye fejlődését szolgálják.

Az új Széchényi Programirodával kiváló együttműködési kapcsolatot alakítottunk ki, kiemelten fontos számunkra a 2014-2020-as fejlesztési időszakban a civil szervezetek forráshoz jutásának segítése.

A megye határ-mentisége miatt rendkívül fontos számunkra a szomszédos szatmári és a kárpátaljai civil szervezetek, intézmények, önkormányzatok szereplőivel való partnerség építése, kiemelkedően fontos számunkra ez a kapcsolat és számos élő kapcsolatunk van a határ menti Kárpátalja, Szatmár, Szilágy megyék civil közösségeivel, valamint a szórványban Beszterce - Naszód megye, Székelyföldön Hargita és Kovászna megye civil közösségeivel.
 
 
Együttműködő partnerek:
 • önkormányzatok,
 • civil szervezetek
 • határon túli partnerek  
 • Széchényi Programiroda.
 • Nemzeti Művelődési Intézet 
 
Események, rendezvények:
 • tanácsadások (jogi, közhasznúsági, pályázati, könyvelési-pénzügyi, forrásteremtési, társadalmi feelősségvállalási  
 • vállalkozói - civil együttműködési események
 • Információs Partnerségi Napok
 • határon átívelő magyar - magyar civil kapcsolatok
 • kistérségi megjelenések
 • Partnerségi Hálózati Napok 
 

2015.10.21.