Webtartalom-megjelenítő

Tolna Megyei Civil Információs Centrum
Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület

Nyitvatartási idő:

Hétfő: 7.30 – 16.00 óra

Kedd: 7.30 – 16.00 óra

Szerda: 7.30 – 16.00 óra

Csütörtök: 7.30 – 16.00 óra

Péntek: 7.30 – 13.30 óra

Amennyiben a civil szervezet szükségét érzi a tanácsadók bevonására is, lehetősége van személyes konzultációra, előzetes időpont-egyeztetés alapján!

Elérhetőségek:

Cím: 7100 Szekszárd, Béla király tér 6.

Irodai telefonszám: 74/407-297

Mobil elérhetőségek:

Sándor Tamás - irodavezető: 20/379-4755

Helf Balázs - programkoordinátor: 20/376-6057

E-mail: cic@tolna.net

Weboldal: www.cicszekszard.hu

Munkatársak:

Elnök: Réger Balázs

Jogi tanácsadó: Dr. Takács Zita

Társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tanácsadó: Csík Attiláné

Pénzügyi-adózási tanácsadó: Horváth Mária

Számítógép-kezelési tanácsadó: Dalla Valle Bettina

Kiemelt együttműködő partnereink:

  • Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Tolna Megyei Önkormányzat
  • Babits Mihály Kulturális Központ
  • Tolna Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház
  • Tolna Megyei Kormányhivatal
  • Települési önkormányzatok

A Civil Információs Centrumról

A Tolna Megyei Civil Információs Centrum az új Civil törvényben, valamint az új Polgári Törvénykönyvben meghatározottak szerint jelentősen hozzájárul a megújult szabályozás megismerésének elősegítéséhez, a civil szervezetek megerősödéséhez, valamint a civil szervezetek közötti együttműködés hatékonyabbá tételéhez. A megyei iroda sokoldalú, gyakorlati és elméleti segítséget tud nyújtani egyesületeknek és alapítványoknak, tanácsadások és előadások formájában.

Fő feladataink, célkitűzéseink

Feladatunk a Tolna megyében bejegyzett civil szervezetek szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások felhasználásra vonatkozó tanácsadás.

Legfőbb célunk, hogy a megyei civil élet szereplőinek olyan naprakész, térítésmentes szolgáltatásokat biztosítsunk, mely munkájukat, érvényesülésüket nagyban segíti.

Szolgáltatások

Az Információs Napok megtartásával nemcsak a megyeszékhelyen található civil szervezetekkel tartjuk az aktív kapcsolatot, hanem a megye minden járásának egyesületeinek és alapítványainak képviselőivel próbálunk személyes kapcsolatot kialakítani.

A címlistánkban szereplő, megyében működő civil szervezeteket hírlevél formájában folyamatosan tájékoztatjuk a pályázati forrásokról, a megrendezésre kerülő programokról, az aktuális törvényi változások során jelentkező feladatokról.

Ezenkívül irodánk képzéseket és fejlesztő tréningeket szervez. Speciálisan a civil szektor számára kifejlesztett képzések és workshopok célja olyan oktatási program kidolgozása, mely rövid távon építi a szervezet vezetőinek és aktív tagjainak ismereteit, mely a gyakorlatban is hasznos tanácsokat ad. Hosszú távon pedig szemléletformáló szerepe révén azt segíti elő, hogy a szervezetekben egyre több jól képzett, motivált és kreatív gondolkodású szakember vállaljon aktív szerepet, valamint a fiatalabb generáció is helyet találjon a szférában.

2019.04.08.