Webtartalom-megjelenítő

Veszprém Megyei Civil Információs Centrum
A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület

Nyitva tartás:
  • Hétfő: 09:00 – 15:00
  • Kedd: 09:00 – 15:00
  • Szerda: 09:00 – 15:00
  • Csütörtök: 09:00 – 15:00
  • Péntek: 09:00 – 13:00
 
A járványügyi veszélyhelyzet fennállása alatt a személyes ügyfélszolgálat szünetel. Kérjük Önöket, hogy mobiltelefonos, e-mailes vagy skype elérhetőségeinken keressenek minket.
 
Elérhetőségek:
 
Tel.: +36 88/401-110
       +36 20/341-75-85
 
Cím: 8200 Veszprém, Kossuth u. 10.  II. emelet 203-as iroda
 
E-mail: civilhaz@vpmegye.hu
 
Weboldal: www.cicveszprem.hu
 
Skype: civilhazveszprem@gmail.com
 
Munkatársak:
 
Varga Endre – szakmai vezető
Hudi Zsuzsanna – szakmai munkatárs
Meleg Tamás – projekt menedzser
 
Együttműködési jó gyakorlatok:
 
A Veszprém városában működő civil szervezetek együttműködésének előmozdítása program eredményeként, 2005 decemberében megalakult 21 tagszervezettel a Veszprémi Civil Kerekasztal, majd 2006-ban a Várpalotai, 2007-ben Balatonfüredi, Pápai és Zirci, 2008-ban a Balatonfűzfői kerekasztalok.
Szintén 2008-ban megkezdtük a Veszprém Megyei Civil Kerekasztal megalakulásának generálását.
Az előző éveink munkája során kialakult járási kerekasztaloknak adtunk lehetőséget arra, hogy megismerjék egymást és egymás munkáját, így 2009-ben a kerekasztal munkája elindult, az együtt végzett tevékenység sikere, további együttgondolkodásra, közös cselekvésre készteti a tagszervezeteket.
A szolgáltatási felületek kitolásával, helyi „civil házak" létrejöttével bővítettük szolgáltatásainkat. A helyi szolgáltatásokhoz, szakembert, szaktudást, módszertani irányítást biztosítunk. A Veszprém Megyei Civil Kerekasztal munkájába sikerült bevonni 6 járási hálózatot 293 szervezettel, valamint az ezekhez nem tartozó 8 civil szervezetet, vagyis a megyében bejegyzett civil szervezetek 10 %-át. A szolgáltatásokat igénybevevők száma ennél lényegesen több.
2012-ben Veszprémben Fogyatékosügyi Kerekasztalt (FOKE), hoztunk létre, mely tevékenyen részt vett a belváros rehabilitációs projektjében akadálymentesítési szakkérdésekben véleményünkkel segítettük az önkormányzat munkáját, valamit részt vettünk Veszprém Helyi Esélyegyenlőségi Programjának elkészítésében is, ahol mind Egyesületünk, mind a FOKE nevesítve van.
2014-ben létrehoztuk a Veszprémi Kulturális Civil Kerekasztalt 3 másik civil szervezettel, melynek célja, hogy a város kulturális életét színvonalasabbá tegye.
2014-ben visegrádi tagországok szervezeteivel és egy ukrajnai civil szervezettel vizsgáltuk az alternatív forrásteremtés lehetőségeit, melynek tapasztalatairól, eredményeiről folyamatos tájékoztatást kapnak a megyei civil szervezetek.
A 2015-2016 évben lebonyolított „Hálózatban az erő" című programunk célja a hálózati munka fejlesztése, az önkormányzati – civil partnerség megerősítése, a lehetséges projektekben együttműködési lehetőségek megtalálása volt a megyénkben működő 9 járási hálózat bevonásával.
Munkánk hatására az egyes járásokban folyamatok indultak el a partnerség erősítése érdekében, így projektünket sikeresnek mondhatjuk.
Tehetséggondozó programunk a tehetséges fiatalok támogató környezetét segíti, e projekten keresztül számos civil szervezettel és Tehetségponttal működünk együtt. (Bővebb információ: www.tehetsegekertveszprem.hu)
2016-2017-es év folyamán lebonyolítandó "Vezetői kompetenciák erősítése a civil szektorban" című projektünk célja egy 10 alkalomból álló képzés sorozat civil szervezetek vezetőinek, ahol olyan tudást adunk át, melyet jól tudnak hasznosítani a saját szervezetük mindennapi életében.
Igyekszünk mintát adni arra, hogy a fejlődéshez, egy szervezetnek milyen utat kell bejárni, a fejlődésnek milyen ki nem hagyható szakaszai és elkerülendő buktatói vannak.
Egyesületünk részt vett a Veszprém Járás Foglalkoztatási Paktum projektjének előkészítésében, abban szakmai feladatot vállal.
Szerepvállalás Veszprém Város CLLD projektjében. Részt veszünk a helyi akciócsoport (HACS) tevékenységében, több munkacsoportban való jelenlétünk segíti a projekt sikeres megvalósítását Veszprém város fejlődését.
 
Együttműködő partnerek:
  • a megyében működő önkormányzatok,
  • civil szervezetek, valamint
  • gazdasági társaságok.
Események, rendezvények civil szervezetek részére:
 
Partnerségi információs napok, térségi információs fórumok (közérdeklésre számot tartó témákban, azok aktualitásának megfelelő időpontban); http://cicveszprem.hu/category/esemyenyek/
Civil szakmai tanácsadás a hét munkanapjain (jogi, közhasznúsági, pénzügyi, számviteli, pályázati, informatikai, társadalmi felelősségvállalás témakörökben); http://cicveszprem.hu/tanacsadasok/
Civil szakmai szemináriumok, tréningek (aktualitásnak és igényeknek megfelelően); http://cicveszprem.hu/category/kepzesek/
 

2020.04.23.